Blog

B2B E-Ticaret Çözümleri

Günümüzde kullanımı yaygınlaşan internet, her türlü bilgiye ulaşmanın yanı sıra her türlü ürüne de ulaşmamıza olanak sağlıyor. Dijitalleşen dünyanın trendlerine ayak uyduran işletmeler ve internet girişimleri, e-ticaret alanındaki çözümleriyle pek çok firmaya ve müşteriye hizmet vermeye devam ediyor. Ülkemiz dünyada en fazla e-ticaret hacmine sahip ülkelerden birisi olmasının yanı sıra, sosyal medya ve internet kullanımında da üst sıralarda. Bu gibi özellikleri nedeniyle e-ticaret çözümlerinin en fazla olduğu ülke olarak, B2B (Business to Business) ve B2C (Business to Customer) çözümler her alanda kullanılıyor.

b2b eticaret

B2B e-ticaret çözümleri ile işinizi büyütmek artık hiç de zor değil. E-ticaret girişimlerinin ve sitelerinin bu denli yükselebilmesinin yegâne sebeplerinin başında B2B ticaret gelir. Az sayıdaki toptan satıştan elde edilen gelirle B2B alanında kendisini ispatlayan e-ticaret siteleri, kullanımı benzersiz bir değer yaratır. Omnichanel ve omniplatform yapılarıyla çalışan tüm çözümler en değerli çözümler olarak karşımıza çıkar. SAAS yazılımları (Software as a service) ile e-ticaret alanında ilerlemeler kaydetmek adına B2B hedef kitlesini belirleyen e-ticaret siteleri, bu yazılımlara geçmesi oldukça avantajlıdır.

Benzersiz satış kolaylığı, raporlama, ödeme ve finans özelliklerini barındıran, AR-GE çalışmalarıyla oluşturularak optimize edilen bu yazılımlar sayesinde işinizi en ileriye taşımanız mümkün. Hızlı uyarlanabilir, esnek ve süreçleri en hızlı şekilde takip edilmesini sağlayan e-ticaret altyapılarının oluşturulması için uzman bir danışmanlık veya ajansla çalışmanın faydalarını göreceksiniz.

Neden B2B E-ticarete Yönelmeliyim?

E-ticaret sektöründe B2B çözümleriyle göz dolduran pek çok firma, sorunsuz bir altyapı ile markalaşmaya gitmektedir. Sunulan ve yapılan e-ticaret sitesi tasarımları ve altyapısında bu vizyonun izlenmesi önemlidir. Bir e-ticaret sitesinin B2B alana özel yazılımlar eşliğinde yönelmesi gerektiğinin nedenleri ise:

• Güçlü ve büyük bayi ağlarının oluşturulması
• İş yükünün azaltılması
• Güncelliğini koruyan ve ürünlerini sürekli güncel tutan yapı
• Ödemelerin ve tahsilatların kolaylıkla yapılabilmesi
• Tüm ülkeye ulaşım ve satış kanallarının oluşturulabilmesi
• Kullanıcı dostu ve kullanıcı deneyimine önem veren yapısı
• Hızlı sipariş yapabilme özelliklerinin olması
• Daha fazla özellik, daha az sorun

Bu tarz özelliklerinden ötürü e-ticaret deneyimini geliştirmesi açısından B2B hedef kitlesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Firmalarla ve şirketlerle çalışılacağı için, onları etkileyebilmek ve yeni değer öneri sunabilmek gereklidir. Firmalar, e-ticaret firmasının sunduğu avantajlara bakarak kararını verdiği gibi, müşteri ilişkileri yönetimi bakımından B2B yazılımlarının da önemi büyüktür. Müşterilerle iletişim noktasında özellikle muhasebe ve faturalandırma durumlarında iyi bir e-ticaret altyapısının olması çok büyük faydalar sağlar. Aynı şekilde yapılacak ödemelerin zamanlaması, planlanması ve nakit çıkışının yapılmasını tek bir merkezden kontrol etmek de işinizi en iyi şekilde kontrol edebilmenizi sağlar. En iyi B2B e-ticaret çözümleri alanında uzman ve sorunsuz hizmet anlayışıyla hareket eden kurumsal firmalardan alınmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş:
izmir web tasarım